Yoksa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize Hala Gelmediniz Mi ?

Çocuk Diş Tedavisi

Çocuk Diş Tedavisi

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topExtraSpaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”dark” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”yes” back_image=”22″ back_color=”#0c8fd1″ back_video=”” video_settings=”” parallax=”0.1″ parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”me-hizmet-banner” el_style=”” responsive=””][bt_row el_class=”” el_style=””][bt_column width=”1/1″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”btDoublePadding” animation=”animate animate-fadein animate-moveleft” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” transparent=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topExtraSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][bt_hr top_spaced=”topExtraSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”ÇOCUK DİŞ TEDAVİSİ” headline_size=”extralarge” dash=”no” subheadline=”” el_class=”” el_style=”” dash_style=”btNormalDash” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” responsive=””][/bt_header][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSpaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=””][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”animate animate-fadein” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” transparent=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text]

Çocuk Diş Tedavisi

1. Kalıcı dişler
Çocuğunuz, 6. veya 7. yaşında süt dişlerini kaybetmeye başlar. Çocuğunuzun kalıcı dişlerinin sürmesi daha önce veya daha geç olabilir. Kalıtımsal olup tamamen normaldir. Çocuğunuzun kalıcı dişlenmesindeki sıra (simetri), ne zaman sürdüğünden daha önemlidir. İlk önce alt ön kesici dişlerin sürmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte, ilk önce birinci azı dişlerinin (6 yaş azısı) sürmesi de normaldir. Yirmi adet süt dişi yerine 32 adet kalıcı diş süreceği için, kalıcı azı dişleri, herhangi bir süt dişi ile yer değiştirmeden süt azı dişlerinin arkasından sürer. Süt azıların yerine kalıcı küçük azılar yerleşir. Aynı şekilde, süt kesiciler yerine kalıcı kesiciler ve süt köpek dişi yerine kalıcı köpek dişi gelir. Çocuğunuz 13 yaşına varmadan kalıcı dişlerinin çoğu ağız içinde yerini almış olur. Yirmi yaş dişleri (3. azılar) 17-21 yaşlarında sürerler. 20 yaş dişleri bazı bireylerde gelişmeyebilir veya geliştiği halde süremeyebilir. Bu durumda çekilmeleri gerekir.

2. Diş çürüğü nedir?
Diş çürüğü, ağız içindeki mikroplar (bakteriler), yiyeceklerden asit ürettiği zaman diş yüzeylerinde meydana gelen delik ve çukurlardır (kavite). Diş çürükleri, çocuklarda en sık rastlanılan hastalıktır. İyi diş bakımı, çocuğunuzda diş çürüğü gelişimini engelleyecektir.

3. Çocuğumun dişlerine en iyi nasıl bakarım?
Ağız mendilinden diş fırçalama ve diş ipi kullanımına doğru

Ağız bakımı, çocuğunuz doğduğu andan itibaren başlamalıdır. Bebeğinizin bir kaç süt dişi ağız içinde belirene kadar, dilini, diş etlerini ve yanaklarını, işaret parmağınıza doladığınız nemli ve temiz bir bezle, günde en az bir defa (yatmadan önce önerilir) temizleyiniz. Bebeğinizin ağız temizliğini kolay ve etkin temizleme yöntemlerini öğrenmek için çocuk diş hekimine başvurunuz.

Bebeğinizin ağız bakımını doğumdan itibaren başlatarak, hem ağzı ve diş sağlığını korumuş olacak hem de ağzının içinde oluşacak değişimleri algılayabileceksiniz.

Ağız içinde birkaç diş mevcutken bile bez ile temizleme uygun bir yöntem olarak kabul edilebilir. Ancak dişlerin diş eti ile birleşimlerinin özellikle silinmesi gerekir. Bu bölgelerde plak birikimi olmaktadır. İki ve daha fazla dişin birbiriyle temasta olması (3-6 yaş) etkin bir diş fırçalama ve diş ipi kullanımı için yeterlidir.

Diş fırçalama
Çocuğunuzun doğru ve etkin diş fırçalamayı öğrenmesi, olaya katılmanız ve sizlerin de düzenli olarak dişlerini fırçalaması ile mümkündür.

Çocuğunuz günde iki defa (kahvaltıdan sonra ve gece yatağa girmeden önce) dişlerini fırçalamalıdır. Gece fırçalaması en önemli olanıdır ve ihmal edilmemesi gereklidir. Gece, tükürük akımı azaldığı için dişler çürüğe karşı daha duyarlıdır.

Çocuğunuzun dişlerini nasıl fırçaladığı başlangıçta önemli değildir. Bırakın bildiği gibi fırçalasın. Bitirdiğinde sıra sizdedir. Siz, ne kadar süre fırçaladığınızla değil ne kadar doğru yaptığınızla ilgilenmelisiniz. Yöntemi algıladığınız zaman çok kısa bir sürede diş fırçalama işini tamamlayacaksınız. Çocuğunuzun dişlerini fırçalama yöntemini öğrenmek için bir çocuk diş hekimine başvurunuz.

Diş ipi kullanımı
Diş ipi ile dişlerin birbirine değen yüzeylerindeki (ara yüz) plak uzaklaştırılmış olur. Dişlerin ara yüzlerini diş fırçalaması ile temizlemek mümkün değildir. Diş ipi kullanımının, çocuğunuzun diş bakımının bir parçası olmasını sağlayın. Diş ipini, çocuğunuzun ağzında hala diş macunu mevcutken kullanırsanız dişlerin ara yüzlerine de floridin ulaşmasını sağlarsınız.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSemiSpaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][/bt_section]